AKCESK pjesëmarrës në edicionin e 4-të “UN-Singapore Cyber Fellowship”

Në datat 22-27 Prill u zhvillua në Singapor edicioni i 4 i “UN-Singapore Cyber Fellowship”. Ky aktivitet u organizua nga Agjencia Kombëtare për Sigurinë Kibernetike e Singaporit (CSA) në bashkëpunim me Zyrën e Kombeve të Bashkuara për Çështjet e Çarmatimit (UNODA) dhe Universitetin Kombëtar të Singaporit. “UN-Singapore Cyber Fellowship” mblodhi së bashku 23 përfaqësues  nga […]

AKCESK i ftuar në seminarin: “Sigurimi i Infrastrukturave Kritike në Republikën e Moldavisë – nga Mbrojtja te Qëndrueshmëria”

AKCESK ishte i ftuar në seminarin me tematikë “Sigurimi i Infrastrukturave Kritike në Republikën e Moldavisë – nga Mbrojtja te Qëndrueshmëria” në datën  26 prill në Chisinau, Moldavi mbështetur nga Ministria e Punëve të Jashtme të Moldavisë  dhe Misioni i Partneritetit të BE-së në Republikën e Moldavisë.

Një pritje e ngrohtë nga stafi i AKCESK për përfaqësuesit e saj në CyberDrill 2024

Një pritje e ngrohtë nga stafi i AKCESK për përfaqësuesit e saj në CyberDrill 2024, të cilët u kthyen në shtëpi me trofeun e vendit të parë në këtë eveniment shumë të rëndësishëm ndërkombëtar. Fitimi i një vendi të parë është gjithmonë një ngjarje emocionuese dhe frymëzuese për të gjithë. Por kur trofeu i përket […]

Tryeza e Rrumbullakët për Mbrojtjen e Fëmijëve në Internet

AKCESK, me mbështetjen e UNICEF, inicioi Tryezën e Rrumbullakët me temë “Bashkëpunimi Ndërinstitucional për Mbrojtjen e Fëmijëve në Internet”. Në këtë takim morën pjesë Znj. Nina Guga Zv. Ministër i Arsimit dhe Sportit, Znj. Alma Tandili Kryetare e ASHDMF, përfaqësues nga UNICEF, Policia e Shtetit, Shërbimi Social Shtetëror, Alo 116 111, Ministria e Shëndetësisë dhe […]

Këshilli i Sigurisë Kibernetike të Emirateve të Bashkuara Arabe nderon fituesit e Komepticionit Global – Shqipëria në vend të parë

Me përfundimin e aktiviteteve të ditës së fundit të Konferencës dhe Kompeticionit Global të Sigurisë Kibernetike 2024, Këshilli i Sigurisë Kibernetike të Emirateve të Bashkuara Arabe nderoi fituesit e ushtrimeve të sigurisë kibernetike që synojnë forcimin e aftësive globale të sigurisë kibernetike, rritjen e bashkëpunimit ndërkombëtar, rritjen e gatishmërisë për t’iu kundërvënë kërcënimeve kibernetike në […]

Webinari i parë mbi “Ndërgjegjësimin ndaj Inxhinierisë Sociale”

Webinari i parë mbi “Ndërgjegjësimin ndaj Inxhinierisë Sociale” ishte një burim i vyer i informacioneve  dhe njohurive, duke përfshirë një panoramë të detajuar të sfidave dhe zgjidhjeve në botën digjitale.Pjesëmarrja e jashtëzakonshme  tregoi një interes të madh për temën dhe rëndësinë e trajnimeve në këtë drejtim.Në rrugën tonë të vazhdueshme drejt zhvillimit personal dhe profesional, […]

AKSK