Webinar Online Me Temë: “Sulmet Kibernetike, Vektorët e Sulmeve dhe Mbrojtja ndaj tyre”

Autoriteti Kombëtar për Sigurinë Kibernetike do të organizojë webinarin e radhës me Temë: “Sulmet Kibernetike, Vektorët e Sulmeve dhe Mbrojtja ndaj tyre”. Pavarësisht nëse jeni profesionist me përvojë apo sapo keni nisur udhëtimin tuaj, ky webinar është për ju dhe do t’ju ofrojë njohuritë si:* Çfarë janë sulmet kibernetike* Cilët janë Vektorët e sulmeve* Si të mbrohemi […]

Përditësoni kompjuterin tuaj Windows për të shmangur vjedhjen e të dhënave përmes Wi-Fi

Microsoft korrigjoi një dobësi mjaft serioze në Windows 10 dhe 11 që mund të rrezikonte kompjuterin tuaj kur lidhet me një rrjet publik Wi-Fi. Dobësia (CVE-2024-30078) mund t’i lejojë hakerët të instalojnë një paketë me qëllim të keq në pajisjet e lidhura me të njejtat rrjete Wi-Fi në vende si aeroporte, kafene, hotele apo edhe […]

Webinar online me temë: “Qeverisja dhe standardet e sigurisë kibernetike”

Autoriteti Kombëtar për Sigurinë Kibernetike do të organizojë webinarin e radhës me Temë: ”Qeverisja dhe Standardet e Sigurisë Kibernetike”. Pavarësisht nëse jeni profesionist me përvojë apo sapo keni nisur udhëtimin tuaj, ky webinar është për ju dhe do t’ju ofrojë njohuritë si: Cilat janë strategjitë për të menaxhuar qeverisjen dhe rreziqet e sigurisë kubernetike; Cilat […]

Trajnim ndërgjegjësues mbi higjienën kibernetike

Në vazhdim të fushatës për ndërgjegjësimin e qytetarëve mbi higjienën kibernetike dhe mbrojtjen nga kërcënimet kibernetike, Autoriteti Kombëtar për Sigurinë Kibernetike (AKSK), në bashkëpunim me CRDF Global dhe me mbështetjen e Departamentit Amerikan të Shtetit, organizoi me sukses trajnimin “Higjiena kibernetike dhe praktikat më të mira të sigurisë”.

Western Balkans Cyber Camp 2024

Aktiviteti Western Balkans Cyber Camp in Albania, organizuar më  10-12 Maj në  Durrës, ku morën pjesë 48 të rinj nga ekonomitë e Ballkanit Perëndimor të shoqëruar nga profesorë dhe ekspertë të CSIRT-eve kombëtare, u përmbyll me sukses.

Ransomware i ri FOG synon sektorin e arsimit në SHBA përmes VPN-ve të kompromentuara

Ransomware-i i ri ‘FOG’, i cili u shfaq në maj të vitit 2024, ka synuar sektorin e arsimit në SHBA duke përdorur kredencialet e VPN-ve (rrjeteve private virtuale) të kompromentuara për të hakeruar rrjetet e organizatave arsimore. Ky ransomware përdor teknika të avancuara për të hyrë në rrjetet e organizatave arsimore, duke shfrytëzuar dobësitë në […]

AKSK pjesëmarrës në Workshop-in për Gjendjen dhe Nevojat për Sigurinë Kibernetike në Rajonin e Ballkanit

Në datat 9-10 Maj Zyra Rajonale e UNDP-së në një bashkëpunim  me Zyrën e UNDP-së në Shqipëri organizuan në Tiranë Workshopin për Gjendjen dhe Nevojat për Sigurinë Kibernetike në Rajonin e Ballkanit. Në këtë event morën pjesë Drejtori i Përgjithshëm i Autoriteti Kombëtar për Sigurinë Kibernetike (AKSK) Z. Igli Tafa, përfaqësues nga zyrat e UNDP-së […]

Adresimi i sulmeve kibernetike, Shqipëria merr vendin e parë në Emiratet e Bashkuara Arabe

Shqipëria zë VENDIN E PARË në Kompeticionin Global të Sigurisë Kibernetike GISEC, që u zhvillua nga Agjencia e Kombeve të Bashkuara ITU (Unioni Ndërkombëtar i Telekomunikacionit) dhe Këshilli i Sigurisë Kibernetike të Emirateve të Bashkuara Arabe, në Dubai. Ky kompeticion hyri në Librin Guiness, për shkak të numrit të lartë të vendeve pjesëmarrëse, nga ku […]

AKSK