NJOFTIM ZYRTAR

Nisur nga publikimi i fundit në kanalin e Telegram Homeland Justice, informojmë se nuk ka asnjë tregues për sulme kibernetike drejt institucioneve publike apo private në Shqipëri. Shërbimet në infrastrukturat e vendit tonë vazhdojnë të funksionojnë normalisht.   Autoriteti Kombëtar për Sigurinë Kibernetike (AKSK) është 24 orë në shërbimin tuaj.  

AKSK në Bashkëpunim me SEI dhe Departamentin Amerikan të Shtetit zhvillon trajnimin për Menaxhimin e Riskut në Organizata

Rritja e kapaciteteve për vlerësim dhe menaxhim të riskut në sigurinë kibernetike është një nga objektivat e Autoritetit Kombëtar për Sigurinë Kibernetike (AKSK). Për këtë qëllim, më datat 3-5 Qershor, Autoriteti Kombëtar për Sigurinë Kibernetike (AKSK) në bashkëpunim me Software Engineering Institute (SEI) dhe me mbështetje të Departamentit Amerikan të Shtetit, organizuan trajnimin onsite dhe online […]

Zëvendësdrejtoresha e AKSK Floreta Faber zhvillon takime të rëndësishme në Departamentin Amerikan të Shtetit për sigurinë kibernetike

Zv.Drejtoresha e Autoritetit Kombëtar për Sigurinë Kibernetike, znj. Floreta Luli-Faber, gjatë një vizite në SHBA 🇺🇸 zhvilloi disa takime në Departamentin Amerikan të Shtetit (DASh). Ajo u takua me z. Colleen Hyland, Drejtor i Zyrës Rajonale, znj. Yuri Kim, Zëvendës Ndihmës Sekretar i Parë dhe znj. Lisley Franz, Zëvendës Ndihmës Sekretar për Sigurinë Ndërkombëtare të […]

Bashkëpunimi Ndërkombëtar për Mbrojtjen Kibernetike në Konferencën ”Cyber Defence Pledge”’

Në datat 16-17 Maj 2024, në Hagë, Holandë🇳🇱 u mbajt Konferenca e NATO me temë “Cyber Defence Plegde” me përfaqësuesit e shteteve anëtare të NATO-s dhe vendet partnere. Konferenca u hap me fjalën hyrëse të Z. Ernest Noorman, ambasadorit të Holandës për Çështjet Kibernetike, dhe u pasua me fjalimet e Z. Mircea Geoana, Zëvendës Sekretari […]

AKSK