Promovimi i Bashkëpunimit Rajonal në Sigurinë Kibernetike: Takimi në Kuadër të Kartës SHBA-Adriatike (A-5)

Autoriteti Kombëtar për Sigurinë Kibernetike, në bashkëpunim me Ministrinë për Evropën dhe Punët e Jashtme, zhvilloi sot në Tiranë takimin e përbashkët të drejtuesve politikë dhe teknikë në kuadër të kryesisë së Shqipërisë këtë vit në Kartën SHBA- Adriatike (A-5). Takimi u mbajt me pjesëmarrjen e vendeve anëtare Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Bosnjës dhe […]

Trajnimi i AKSK për rritjen e kapaciteteve të stafit të Infrastrukturave Kritike dhe të Rëndësishme të Informacionit me Turizmin dhe Median

AKSK, i angazhuar maksimalisht në rritjen e kapaciteteve të stafit të infrastrukturave kritike dhe të rëndësishme të informacionit si dhe institucioneve të pavarura në datat 24-25 Qershor, organizoi për këtë qëllim me mbështetjen nga Projekti “Siguria Kibernetike e Qëndrueshme dhe e Përgjegjshme në Ballkanin Perëndimor”, implementuar nga Qendra e Gjenevës për Qeverisje të Sektorit të […]

Kriminelët kibernetikë përdorin reklamat e motorëve të kërkimit për të imituar markat e besuara duke rrezikuar sigurinë e përdoruesit

FBI paralajmëron publikun se kriminelët kibernetikë po përdorin shërbimet e reklamimit të motorëve të kërkimit për të imituar markat dhe faqet e internetit, duke përfshirë institucionet financiare, faqet e listës së pagave dhe platformat e shkëmbimit të kriptomonedhave. Këto faqe keqdashëse shfaqen si reklama në krye të rezultateve të kërkimit dhe ndryshimet midis reklamave dhe […]

Përfundon me sukses Webinari i radhës mbi Qeverisjen dhe Standardet e Sigurisë Kibernetike

Sot, më datë 20 qershor, Autoriteti Kombëtar për Sigurinë Kibernetike, zhvilloi Webinarin e radhës me temë “Qeverisja dhe standardet e sigurisë kibernetike”. Më shumë se 200 pjesëmarrës, nga sektori publik dhe privat, u informuan rreth politikave të qeverisjes dhe standardeve të sigurisë kibernetike nga eksperti i Autoritetit, z.Gerald Bici.

Përditësoni kompjuterin tuaj Windows për të shmangur vjedhjen e të dhënave përmes Wi-Fi

Microsoft korrigjoi një dobësi mjaft serioze në Windows 10 dhe 11 që mund të rrezikonte kompjuterin tuaj kur lidhet me një rrjet publik Wi-Fi. Dobësia (CVE-2024-30078) mund t’i lejojë hakerët të instalojnë një paketë me qëllim të keq në pajisjet e lidhura me të njejtat rrjete Wi-Fi në vende si aeroporte, kafene, hotele apo edhe […]

AKSK