Promovimi i Bashkëpunimit Rajonal në Sigurinë Kibernetike: Takimi në Kuadër të Kartës SHBA-Adriatike (A-5)

Autoriteti Kombëtar për Sigurinë Kibernetike, në bashkëpunim me Ministrinë për Evropën dhe Punët e Jashtme, zhvilloi sot në Tiranë takimin e përbashkët të drejtuesve politikë dhe teknikë në kuadër të kryesisë së Shqipërisë këtë vit në Kartën SHBA- Adriatike (A-5). Takimi u mbajt me pjesëmarrjen e vendeve anëtare Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Bosnjës dhe […]

Trajnimi i AKSK për rritjen e kapaciteteve të stafit të Infrastrukturave Kritike dhe të Rëndësishme të Informacionit me Turizmin dhe Median

AKSK, i angazhuar maksimalisht në rritjen e kapaciteteve të stafit të infrastrukturave kritike dhe të rëndësishme të informacionit si dhe institucioneve të pavarura në datat 24-25 Qershor, organizoi për këtë qëllim me mbështetjen nga Projekti “Siguria Kibernetike e Qëndrueshme dhe e Përgjegjshme në Ballkanin Perëndimor”, implementuar nga Qendra e Gjenevës për Qeverisje të Sektorit të […]

Kriminelët kibernetikë përdorin reklamat e motorëve të kërkimit për të imituar markat e besuara duke rrezikuar sigurinë e përdoruesit

FBI paralajmëron publikun se kriminelët kibernetikë po përdorin shërbimet e reklamimit të motorëve të kërkimit për të imituar markat dhe faqet e internetit, duke përfshirë institucionet financiare, faqet e listës së pagave dhe platformat e shkëmbimit të kriptomonedhave. Këto faqe keqdashëse shfaqen si reklama në krye të rezultateve të kërkimit dhe ndryshimet midis reklamave dhe […]

AKSK