Set instruksionesh për Recover

Hapat e Recovery per Windows: Boot system in Safe Mode or Windows Recovery Environment Got to: C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike directory Locate the file matching “C-00000291*.sys”, and delete it or rename it “C-00000291*.bak” Boot host machine Hapat per Server Virtual (Mund te perdoret dhe procedura me siper ose si me poshte: Detach OS disk volume from impacted server. […]

Njoftim zyrtar

Të nderuar qytetarë, Ju informojmë se Autoriteti Kombëtar për Sigurinë Kibernetike po ndjek nga afër zhvillimet mbi problemin teknik global që ka afektuar përdorues të Microsoft dhe Crowdstrike dhe ndikimet e mundshme të tij për sigurinë kibernetike në Shqipëri. Ne po bashkëpunojmë ngushtë me partnerët tanë ndërkombëtarë dhe institucionet vendase për të monitoruar situatën dhe […]

Zhvillohet trajnimi dy-ditor për sektorin e Turizmit dhe atë të Prodhimit mbi Sigurinë Kibernetike

AKSK, i angazhuar maksimalisht në rritjen e kapaciteteve të stafit të infrastrukturave kritike dhe të rëndësishme të informacionit, si dhe institucioneve të pavarura, organizoi një  trajnim dy-ditor për Sektorin e Turizmit dhe atë të Prodhimit. Fokusi kryesor ishte njohja dhe ndërgjegjësimi i personelit të IT/ICT në fushën e sigurisë kibernetike, aftësimi për t’u përgjigjur ndaj […]

Webinar online me temë: “Qeverisja dhe standardet e sigurisë kibernetike”

Autoriteti Kombëtar për Sigurinë Kibernetike do të organizojë webinarin e radhës me Temë: ”Qeverisja dhe Standardet e Sigurisë Kibernetike”. Pavarësisht nëse jeni profesionist me përvojë apo sapo keni nisur udhëtimin tuaj, ky webinar është për ju dhe do t’ju ofrojë njohuritë si: Cilat janë strategjitë për të menaxhuar qeverisjen dhe rreziqet e sigurisë kubernetike; Cilat […]

Zëvendësdrejtoresha e AKSK Floreta Faber zhvillon takime të rëndësishme në Departamentin Amerikan të Shtetit për sigurinë kibernetike

Zv.Drejtoresha e Autoritetit Kombëtar për Sigurinë Kibernetike, znj. Floreta Luli-Faber, gjatë një vizite në SHBA 🇺🇸 zhvilloi disa takime në Departamentin Amerikan të Shtetit (DASh). Ajo u takua me z. Colleen Hyland, Drejtor i Zyrës Rajonale, znj. Yuri Kim, Zëvendës Ndihmës Sekretar i Parë dhe znj. Lisley Franz, Zëvendës Ndihmës Sekretar për Sigurinë Ndërkombëtare të […]

Trajnim: “Menaxhimi i Riskut në organizata”

Autoriteti Kombëtar për Sigurinë Kibernetike (AKSK) në bashkëpunim me Software Engineering Institute (SEI) dhe me mbështetjen e Departamentit Amerikan të Shtetit, do të organizojë në datat 3-5 Qershor, ora 8:30-16:30, trajnimin online me temë “Enterprise Risk Management”.. Qëlllimi i këtij trajnimi është rritja e kapaciteteve në vlerësimin dhe menaxhimin e riskut në sigurinë kibernetike. Inkurajojmë […]

Bashkëpunimi Ndërkombëtar për Mbrojtjen Kibernetike në Konferencën ”Cyber Defence Pledge”’

Në datat 16-17 Maj 2024, në Hagë, Holandë🇳🇱 u mbajt Konferenca e NATO me temë “Cyber Defence Plegde” me përfaqësuesit e shteteve anëtare të NATO-s dhe vendet partnere. Konferenca u hap me fjalën hyrëse të Z. Ernest Noorman, ambasadorit të Holandës për Çështjet Kibernetike, dhe u pasua me fjalimet e Z. Mircea Geoana, Zëvendës Sekretari […]

AKSK Trajnon Studentët e Universitetit Metropolitan për Sigurinë Kibernetike

Autoriteti Kombëtar për Sigurinë Kibernetike (AKSK) zhvilloi në datë 21 Maj trajnim me studentët e Universitetit Metropolitan. Ky trajnim u udhëhoq nga ekspertë të Autoritetit ku u diskutuan tematikat mbi: Sigurinë Kibernetike Menaxhimin e një incidenti kibernetik ku u shpjeguan se cilat janë hapat që ndërmerren gjatë menaxhimit të një incidenti kibernetik Pjesa praktike (Cyber […]

AKSK