Trajnimi teknik i AKCESK për Sigurinë Kibernetike në Institutin Kanadez të Teknologjisë (CIT)

AKCESK në bashkëpunim me Institutin Kanadez të Teknologjisë (CIT) organizoi një Trajnim Teknik dinamik për Sigurinë Kibernetike të mbajtur nga Z. Ergis Gaxho, Z. Gerald Bici dhe Z. Kristian Josifi, i koordinuar nga Assoc. Prof. Reis Mulita dhe Dr. Wassim Ahmad.

Pjesëmarrësit fituan njohuri praktike për parandalimin e sulmeve kibernetike dhe si të qëndrojnë përpara tendencave në zhvillim të kërcënimit. Një pikë kryesore e seancës ishte përdorimi i platformës Cyber Drill, e cila ofroi një përvojë gjithëpërfshirëse simulimi kibernetik, duke i lejuar pjesëmarrësit të testonin aftësitë e tyre në një skenar realist të sulmit kibernetik.

Për të njohur angazhimin e tyre, të gjithë pjesëmarrësit morën një certifikatë pjesëmarrjeje nga AKCESK, duke theksuar përfundimin e tyre të trajnimit.

   

Mbrojtja Online e Fëmijëve dhe të Rinjve
AKSK