Ransomware i ri FOG synon sektorin e arsimit në SHBA përmes VPN-ve të kompromentuara

Ransomware-i i ri ‘FOG’, i cili u shfaq në maj të vitit 2024, ka synuar sektorin e arsimit në SHBA duke përdorur kredencialet e VPN-ve (rrjeteve private virtuale) të kompromentuara për të hakeruar rrjetet e organizatave arsimore.

Ky ransomware përdor teknika të avancuara për të hyrë në rrjetet e organizatave arsimore, duke shfrytëzuar dobësitë në sistemet e tyre të sigurisë. Edhe pse deri tani nuk ka raporte për vjedhje të të dhënave, ekspertët paralajmërojnë për rrezikun e mundshëm që ky ransomware paraqet për sektorin e arsimit.

Arctic Wolf Labs rekomandon që institucionet arsimore të rrisin masat e tyre të sigurisë kibernetike, veçanërisht në lidhje me përdorimin e VPN-ve.

AKSK pjesëmarrës në Workshop-in për Gjendjen dhe Nevojat për Sigurinë Kibernetike në Rajonin e Ballkanit
AKSK